Aktiviteter – karta

Aktiviteter – karta

Fira Biologiska Mångfaldens Dag i Skälbyträdgården Kalmar

Aktivitet: Fira Biologiska Mångfaldens Dag i Skälbyträdgården Kalmar
Organisatör: Studiefrämjandet Småland Öland
Organisatörens mailadress: johan.hedman@studieframjandet.se
Samlingsplats: Skälbyträdgården Kalmar - Studiefrämjandet, Skälbyallén, 392 38 Kalmar, Sverige
Datum/tid: 2023-05-21, 11:00 - 15:00
Beskrivning av aktivitet:

Välkomna att fira "Biologiska Mångfaldens Dag" i vår viktiga stadsnära gröna oas i Kalmar med Studiefrämjandet Småland Öland & Naturskyddsföreningen i Kalmar!

Passa på att lära känna några av Skälbyträdgårdens hundratalet olika växtarter lite närmare!

Jag som kommer vara på plats är Studiefrämjandets folkbildare, trädgårdsmästare och verksamhetsledare i Skälbyträdgården, Johan Hedman.

Växtguidningar av lättsamt och informellt slag, gärna med öppna samtal och diskussioner om de träd, buskar, gräs, perenner, "ogräs" m m som finns i trädgården kommer ske ungefär kl 11.00-12.30 och 12.45-14.15 men anpassningar sker beroende på intresse och besökarflöde.

Med mig i trädgården har jag Naturskyddsföreningen i Kalmar så passa på att ställa dom mot naturväggen både vad gäller vår lokala flora och fauna.

Samtalet om växtligheten, hur den fungerar, vilka växter som finns, var de kommer ifrån, varför dom beter sig som dom gör, varför vi mår bra av dom, hur vi ska kunna öka bildningen inom natur och växtkunskap/kännedom, hur vi ska kunna visa för våra politiker att växtligheten är viktig även i staden osv osv. Allt detta och mer är livsviktiga samtal som vi behöver lyfta och prata om i vårt sönderstressade och kommersiella samhälle. Denna dag är utmärkt för just dessa viktiga samtal och för den sociala gemenskapen såklart! Så, välkomna för en köpp kaffe och lite vårhäng i oasen!

https://www.facebook.com/skalbytradgarden


Mer information:
https://www.facebook.com/events/738670104469863

Tillbaka till kartan