Planera in 22 maj 2019 – då firar och uppmärksammar vi naturen och den biologiska mångfalden

Planera in 22 maj 2019 – då firar och uppmärksammar vi naturen och den biologiska mångfalden

Den 22 maj kommer det arrangeras massor av aktiviteter för dig som gillar naturen. Foto: Erik Hansson

Vi hade aldrig kunnat drömma om att Biologiska mångfaldens dag så här snabbt skulle bli så stor. Redan andra året arrangerades över 190 aktiviteter runt om i landet och Sverige har faktiskt fått en ny naturhögtid. Dagen kommer naturligtvis uppmärksammas även 2019. Så boka redan nu in den 22 maj i din kalender och om du vet någon aktivitet som ska ske – rapportera in den via detta formulär.

När det här skrivs ser kartan lite tom ut, men aktiviteter kommer fyllas på undan för undan, precis som i fjol och precis som året innan det. Naturvänners engagemang i frågan har varit helt fantastiskt!

Vi måste fortsätta uppmärksamma vikten av biologisk mångfald så länge vi befinner oss i den sjätte massutrotningen av arter och så länge det inte tas större hänsyn till naturen i politiska beslut. Dagen handlar också om att fira den artrika natur som vi har runt omkring oss och att försöka få ut fler i naturen. Vi tror att det är av stor vikt att flera människor börjar uppskatta och förstå naturen. Ett ökat naturintresse vinner vi alla på.

LÄS ÄVEN: • All du behöver veta om biologiska mångfaldens dag

Markera därför 22 maj i din kalender, fundera på om det är något du själv kan göra, hör av dig till din lokala naturförening med förslag, ta en titt på kartan för att se vad du vill göra och om du saknar någon aktivitet som du känner till – tipsa oss!

LÄS MER:
Förslag på aktiviteter i samband med biologiska mångfaldens dag

• Till alla inrapporterade aktiviteter.

• Rapportera in en aktivitet som saknas i listan.

Lämna ett svar