Aktiviteter – karta

Aktiviteter – karta

Borlänges vägval inför framtiden - Ett panelsamtal om miljöfrågor inför valet

Aktivitet: Borlänges vägval inför framtiden - Ett panelsamtal om miljöfrågor inför valet
Organisatör: Naturskyddsföreningen i Borlänge
Organisatörens mailadress: hannes.willner@gmail.com
Samlingsplats: Jussi Björlings väg 25, 784 32 Borlänge, Sverige
Datum/tid: 2018-05-23, 18:00 - 20:00
Beskrivning av aktivitet:

Välkomna till en kväll att diskutera framtidens vägval i miljöpolitiken för Borlänge och Dalarna!

Vi står inför en mängd kriser att lösa. Vi står också inför ett stundande kommun- och landstingsval. Dalarna och Borlänge måste ta frågor om miljö och hållbarhet på allvar och bidra till det nationella arbetet för en bättre framtida miljö. Så hur ska vi göra detta?

Tillsammans möts vi och diskuterar dessa frågor - såväl som medborgare och politiker, såväl höger som vänster, såväl ung som gammal.

Författaren, journalisten och självhushållaren David Jonstad inleder kvällen med att prata om problembilden och ge oss möjlighet att tänka oss in i olika framtidsbilder.

Därefter bjuder vi alla till att diskutera frågor om miljö och hållbarhet utifrån olika teman. Fokus ligger på den biologiska mångfalden, miljöskadliga subventioner i politiken, samt hur Borlänge kan bidra till att uppfylla FN:s globala agenda för hållbar utveckling.

Vi avslutar kvällen med ett panelsamtal där inbjudna lokalpolitiker får berätta om hur de kommer att verka för en bättre natur och miljö i Borlänge. Alla är välkomna att ställa frågor!


Mer information:
https://www.facebook.com/events/477061639362865/?active_tab=about

Tillbaka till kartan