Aktiviteter – karta

Aktiviteter – karta

Biologiska mångfaldens dag: Undersök livet i blåstången

Aktivitet: Biologiska mångfaldens dag: Undersök livet i blåstången
Organisatör: Stockholms universitets Östersjöcentrum
Organisatörens mailadress: algforskarsommar@su.se
Datum/tid: 2023-05-18, 00:01 - 23:51
Beskrivning av aktivitet:

Plats: Östersjöns kust
Tid: 18-22 maj
Nu kan du bidra till insamling av ny kunskap om vad som händer med djurlivet i Östersjöns algbälten. Din insats är värdefull för förståelsen av Östersjöns kustnära ekosystem!
Algforskarsommar är ett medborgarforskningsprojekt som samlar in rapporter och jämförelsematerial från hela den svenska Östersjökusten från norr till söder. I Algforskarsommar bidrar allmänheten med ny kunskap om vad som händer under ytan i våra svenska kustvatten och jämförelser av hur det ser ut på olika platser i Sverige.

Du kan vara med i forskningsprojektet när du vill under sommaren. I samband med Biologiska mångfaldens dag lyfter vi mångfalden i tångruskorna!

Gå ut på strandpromenad, själv eller med familjen, kompisgänget eller föreningen, för att undersöka de vanligaste smådjuren som äter eller som bygger bon av tång. Berätta för oss vilka djur du ser och hur många de är.
På Östersjöcentrums hemsida hittar du beskrivning av hur du gör, och bilder på arter du kan hitta.

VINN EN FÄLTHANDBOK!
Den som hittar och rapporterar in flest arter i samband med Biologiska mångfaldens dag, enligt instruktionen på Östersjöcentrums hemsida, vinner ett exemplar av den nyaste upplagan fälthandboken Växter & djur i Östersjön. En lätt att bära och helt vattentålig bok fylld av vackra bilder.
Boken innehåller 44 sidor med fina illustrationer av 200 arter, från pyttesmå plankton till stora vattenlevande däggdjur och är framtagen tillsammans med forskare.


Mer information:
https://www.su.se/forskning/kalender-forskning/biologiska-m%C3%A5ngfaldens-dag-unders%C3%B6k-livet-i-bl%C3%A5st%C3%A5ngen-1.654936

Tillbaka till kartan