Aktiviteter – karta

Aktiviteter – karta

Fjällastigens dag 2022 - med kunskapspromenad

Aktivitet: Fjällastigens dag 2022 - med kunskapspromenad
Organisatör: Molla Byalag, Herrljunga Naturskyddsförening mfl
Organisatörens mailadress: fjallastigen@gmail.com
Samlingsplats: Mollaryd station, 524 95 Borgstena, Sverige
Datum/tid: 2022-05-22, 10:30 - 12:30
Beskrivning av aktivitet:

VARMT VÄLKOMNA till FJÄLLASTIGENS DAG
Söndag 22 maj 2022
Med start kl. 10.30-12.30 vid Mollaryd Station
Drygt en mil att gå och mycket att uppleva - genom bokskog och förbi småsjöar på en vandringsled kantad av kulturhistoria, vårvyer och stationer med konst och aktiviteter.
Herrljunga Naturskyddsförening medverkar under dagen med kunskapspromenad på tema biologisk mångfald! Hela dagen har tema mångfald.
Dessutom har fantastiska Café Hult öppet, perfekt plats att rasta på efter ett par kilometers promenad.
Fjällastigen är en rundslinga på ungefär en mil som går i kuperad terräng, men det är möjligt att ta del av mycket under dagen också utan att promenera hela vägen. Vi välkomnar alla att delta.
Tillgängligheten för rullstol och liknande är dålig om en siktar på att rulla hela leden, men bitar av arrangemanget går att ta sig till. Stora delar av leden går på grusvägar så det går att ta bil till valfri plats och rulla där. Vi rekommenderar tex att komma till stationen och därifrån gå sträckan till Bokelund - hela kan tas på grusväg och där finns gott om saker att se och göra. Tipsfrågorna finns också vid starten så inte heller för den behöver en ta sig hela rundan runt. Hör av er till fjallastigen@gmail.com eller 070 230 36 53 (Stina) för mer info om allt.
Välkomna!

OBS: det är mycket begränsat med parkeringsplatser i byn, vi ber er ha överseende med lite trängsel och pussel! Ta gärna tåget, som går både från Herrljunga och Borås med möjlighet att matcha starttiden.
Parkering finns men vi rekommenderar tåget. Se tider på www.vasttrafik.se

Dagen arrangeras av Mollaryds bygrupp, Molla Byalag och Textival. I samarbete med bland annat Borgstena Fågelsällskap och Herrljunga Naturskyddsförening.

OM FJÄLLASTIGEN:
Fjällastigen är en populär och fin vandringsled som startar och avslutas vid Mollaryds tågstation i Herrljunga kommun. Leden tar promeneraren på en ungefär 10 kilometer lång upplevelse i bok- och blandskog, förbi småsjöar, via stigar och grusvägar genom kultur- och naturintressant miljö.


Mer information:
https://www.facebook.com/events/6867510796653877

Tillbaka till kartan