Aktiviteter – karta

Aktiviteter – karta

Bioblitz på Grinnsjötorp

Aktivitet: Bioblitz på Grinnsjötorp
Organisatör: Naturskyddsföreningarna i Vänersborg, Trollhättan och Grästorp
Organisatörens mailadress: trollhattan@naturskyddsforeningen.se
Samlingsplats: HUNNEBERG 770, 461 93 Västra Tunhem, Sverige
Datum/tid: 2022-05-21, 12:00 - 23:59
Beskrivning av aktivitet:

Grinnsjötorp ligger naturskönt på Hunneberg och sköts av Naturskyddsföreningarna i Vänersborg, Trollhättan och Grästorp. Nu vill vi uppmärksamma den biologiska mångfalden och kör en 24-timmars Bioblitz!
Vi startar kl.12 på lördagen den 21/5 med en botanisk upptäcktsfärd på ängen under guidning av Birgitta Lindqvist från Västergötlands Botaniska förening. Sedan fortsätter vi under eftermiddagen att leta insekter och andra kryp och framåt kvällen är det läge att spana efter fladdermöss och leta nattfjärilar med ljusfälla. Vi vill helt enkelt uppmärksamma allt det liv som finns runt torpet under ett helt dygn.

Alla som är intresserade är välkomna att delta eller bara besöka oss under dygnets alla timmar. För den som är intresserad att besöka oss under natten för fladdermöss och nattfjärilar kommer det finnas en tältkåta om man vill vila. Vill man äta finns en grill eld och en vedspis. För mer info, kontakta Thorulf Lundqvist, 0764-267809

För att komma till Grinnsjö kör du upp på Hunneberg via Prästeklev där det finns parkering. Promenera sedan 1,7 km längs grusvägen och följ skyltning "Grinnsjö". Vägen är både cykel och barnvagnsvänlig!


Mer information:
https://trollhattan.naturskyddsforeningen.se/2022/05/06/bioblitz-pa-grinnsjo/

Tillbaka till kartan