Aktiviteter – karta

Aktiviteter – karta

Artrally för unga med Växjö Fältbiologer

Aktivitet: Artrally för unga med Växjö Fältbiologer
Organisatör: Fältbiologerna i Växjö
Organisatörens mailadress: vaxjo@faltbiologerna.se
Samlingsplats: Växjö, Sverige
Datum/tid: 2021-05-23, 09:00 - 16:00
Beskrivning av aktivitet:

Den 23 maj, dagen efter Biologiska Mångfaldens dag, har Stockholms Fågelklubb utmanat övriga fältbiologklubbar i ett storslaget artrally. Det innebär att Fältbiologernas klubbar tävlar om att hitta (och kryssa) så många olika arter som möjligt.

För att få kryssa en art måste hela laget antingen ha sett eller hört arten. Laget får bara använda sig av ekologiska transportmedel under den tid som man är ute och kryssar men man får ta sig till och från startplatsen med t.ex. kollektivtrafik. Såväl nyfikna nybörjare som satsiga artnördar är välkomna!

Växjö Fältbiologer har antagit denna utmaning! Mellan klockan 09:00-16:00 är vi igång och kryssar arter! Om vi blir ett eller flera lag (högst 8 pers) inom klubben beror på hur många som anmäler sig.

Hur många vi blir avgör också därför vilken plats vi startar på (blir vi flera lag är det ju bra om vi kan täcka olika områden). Men eftersom vi vill att det ska vara så lätt som möjligt att delta så kommer vi se till att det går att ta sig till startplatsen med cykel (om man är Växjö-bo). Alla mellan 6-26 år är välkomna att delta!

ANMÄLAN: För att ha lite tid att samla ihop lagen är det bra om man anmäler sig så fort som möjligt. Sista anmälningsdag är Fredag 21/5 klockan 23:59. Anmälan hittar du här: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeRSj_ySGwWjOFDTHjY6r-CPk5MwVY2nKCDtq0evlZQ_WrqYA/viewform

Klockan 20:00 kommer alla samlas på Zoom för att få höra resultatet. Mer information om det och om reglerna finns nedan.

Mer information om dagen, t.ex. vilken plats vi startar på, kommer på mail till dig som anmält dig.

Vid frågor och funderingar kan du också höra av dig till: Evelina Szamosi, 0760334511. Man kan också höra av sig på Messenger (Evelina Szamosi) eller till Växjöklubbens mail: vaxjo@faltbiologerna.se.

Må bästa klubb vinna!


Mer information:
https://www.faltbiologerna.se/evenemang/artrally-med-vaxjo-faltbiologer/

Tillbaka till kartan