Aktiviteter – karta

Aktiviteter – karta

Tipspromenad vid Lugnsjön

Aktivitet: Tipspromenad vid Lugnsjön
Organisatör: Naturskyddsföreningen Söderhamn
Organisatörens mailadress: christina.astrom51@gmail.com
Samlingsplats: Lugnsjön, Söderhamn, Sverige
Datum/tid: 2021-05-22, 9:30 -
Beskrivning av aktivitet:

Fira biologiska mångfaldens dag den 22 maj vid Lugnesjön tillsammans med Naturskyddsföreningen
På grund av fortsatt hög smittspridning av Covid 19 kommer vi att ändra upplägget för aktiviteten vid Lugnesjön. I stället för gemensam samling vid parkeringen nära djurkyrkogården vid Lugnesjön kl 9:30 kan man komma när som helst under dagen mellan 9:30 och 15 och gå promenaden från parkeringen vid djurkyrkogården till det andra fågeltornet.
I stället för guidade turer kommer man att mötas av tipsfrågor på temat biologisk mångfald. Frågorna kommer att vara anpassade både för vuxna och barn. Några skyltar kommer att sättas upp vid växter som är lite speciella för området.
De som lämnar en ifylld tipslapp kan vara med om dragning på några vinster.
Lugnesjön erbjuder en mycket speciell miljö med mycket lövträd och buskar. Man kommer in i en lite dunkel skog i norrläge som gör att våren dröjer sig kvar förhållandevis länge. Lugnesjön är näringsrik och därför myllrar det av liv här. Mängder av små vattendjur som insekter, kräftdjur, maskar och spindlar lever i sjön till glädje för fiskarna och fåglarna som äter dem.
Lite speciella växter som finns i Lugnesjöns naturreservat är gråal, som annars växer längre norrut och sårläka som här nästan har sin nordgräns. I den näringsrika sjön växer vattenaloe, som blommar på sensommaren och då kan man se de vita blommorna sticka upp över vattenytan.


Mer information:
https://soderhamn.naturskyddsforeningen.se/

Tillbaka till kartan