Aktiviteter – karta

Aktiviteter – karta

Fältbiologernas artrally

Aktivitet: Fältbiologernas artrally
Organisatör: Fältbiologerna
Organisatörens mailadress: info@faltbiologerna.se
Datum/tid: 2021-05-23, 04:00 - 16:00
Beskrivning av aktivitet:

Den 22 maj firas Biologiska mångfaldens dag, en högtidsdag för miljökampen. Dagen efter, 23 maj, ordnar Fältbiologerna ett rikstäckande ekologiskt artrally för alla (6-26 år), där vi tävlar i att se ekokryssa (se/höra med hjälp av endast ekologiska transportmedel) så många olika arter av olika kategorier som möjligt. Nybörjare och nördar är lika välkomna!

Den 23 maj har – på initiativ av Stockholms fågelklubb – samtliga fältbiologer, fältbiologklubbar och andra unga naturvänner i hela Sverige utmanats i ett storslaget ekologiskt artrally.

Tid: söndagen 23 maj 04:00-16:00.
Plats: var ni än vill – så länge laget endast använder ekologiska medel (gång, cykel, rullstol, inlines, hang-glider, velomobil etc) efter att ni samlats och innan ni slutar kryssa.

Varför just 23 maj? Jo, lördagen 22 maj högtidlighålls som kanske är bekant Biologiska mångfaldens dag – och då kommer vi alla förhoppningsvis vara upptagna med något aktivistiskt ämnat att stoppa artdöden. Efter väl förättat värv är det sedan dagen efter dags att vila upp sig i den avkopplande natur vi sökt rädda. Och vad kan då passa bättre än ett intensivt hardcore-artrace i 12 timmar!

Det går utmärkt att tävla i endast en kategori – eller hur många en vill! Notera att exempelvis “olika skräptyper”, “fältbiologpersonligheter” samt “roliga moln som med lite fantasi liknar någonting” räknas som fullt godtagbara kategorier (och ja, fältbiologer har faktiskt tävlat i exakt dessa kategorier tidigare år – de är inte hypotetiska).

Artnörderi är således ingen nödvändighet överhuvudtaget för en fullgod medverkan i denna tävling! Följande kategorier finns att kryssa i:

Arter (megakategorin – alla arter av allt levande räknas)
Fåglar
Däggdjur
Insekter
Andra djur
Kryptogamer (svampar, lavar och mossor)
Kärlväxter
Övriga kategorier – hitta på hur många ni vill! Tänk stort/kreativt/flummigt! Ju konstigare desto roligare! (Det kan noteras att om ni hittar på en riktigt obskyr kategori lär ni vara garanterade seger i den, för sannolikheten att någon annan skulle komma på att kryssa t.ex. “djur- eller bokstavsliknande vattenpölsformer” är ganska liten.)


Mer information:
https://www.faltbiologerna.se/evenemang/artrally-23-maj-vid-biologiska-mangfaldens-dag-i-hela-sverige/

Tillbaka till kartan