Aktiviteter – karta

Aktiviteter – karta

Naturvandring i Långängarnas naturreservat

Aktivitet: Naturvandring i Långängarnas naturreservat
Organisatör: Naturskyddsföreningen Gävleborgs län
Organisatörens mailadress: delinlotta@gmail.com
Samlingsplats: Säljansvägen, 811 94 Sandviken, Sverige
Datum/tid: 2021-05-22, 11:00 - 16:00
Beskrivning av aktivitet:

För tredje året i rad arrangerar Naturskyddsföreningens skogsgrupp tillsammans med Gävleborgs Botaniska Sällskap en naturvandring i Långängarnas naturreservat. I år blir det liksom 2020 en corona-anpassad vandring.
Länsstyrelsen har alldeles nyss iordningsställt en gulmarkerad led i reservatet. Det vi gärna vill visa som finns utanför leden snitslar vi till. Den 22 och 25 maj kl 11-16 finns några i skogsgruppen, i gula reflexvästar, på plats. Övriga dagar är vi bara där utan tidsschema. Den 22 och 25 maj kl 11-16 kan du också, om vädret tillåter, njuta av en liten utställning av foton tagna i reservatet av bröderna Pettersson, Kungsgården.
Efter leden får du efter eget intresse ta del av information på foton och texter om exempelvis gullpudra, aspfjädermossa, lunglav, tallticka och en hel del annat. Efter kl 16 den 30 maj börjar vi plocka ner all information.
Gör gärna vandringen till en mysig utflykt med familj och vänner. Hundar i koppel är också välkomna. Ta gärna med dig lite fika och ge dig själv tid att se dig omkring. Du ser kanske andra intressanta saker än vi. Tipsa oss gärna om det du ser eller sett.
Biologiska mångfaldens dag firas den 22 maj varje år. Den internationella temadagen uppmärksammas världen över och går tillbaka till ett beslut som FN tog 1993. Från och med 2000 är den 22 maj den officiella Biologiska mångfaldens dag. Det är tack vare den biologiska mångfalden som vi människor har syre att andas, rent vatten att dricka, mat att äta, trä att bygga hus och värma oss med samt mycket mera. Visst är detta värt att påminna sig, glädjas åt och vara rädd om!
Skogsgruppen i Sandviken/Gävles Naturskyddsföreningar och Gävleborgs Botaniska Sällskap arrangerar för Naturskyddsförening Gävleborg.
Kontaktperson för skogsgruppen
Lotta Delin
0730-69 66 44


Tillbaka till kartan