Aktiviteter – karta

Aktiviteter – karta

Biologisk mångfald och trollsländor

Aktivitet: Biologisk mångfald och trollsländor
Organisatör: Trollsländeföreningen och Studiefrämjandet
Organisatörens mailadress: anton.pettersson@studieframjandet.se
Datum/tid: 2020-05-18, 19:00 - 20:30
Beskrivning av aktivitet:

Som en del av Studiefrämjandets satsning på att uppmärksamma den biologiska mångfaldens dag (22 Maj) så ordnar vi ett webinarie med tema Trollsländor!

Den 22 maj infaller den biologiska mångfaldens dag. Dagen utsågs av FN för att öka förståelsen för betydelsen av artrika miljöer och har de senaste åren fått mer uppmärksamhet i Sverige. 

Slutet av maj är generellt en mycket bra tid att studera djur och växter i Sverige. Under denna tid skapar Studiefrämjandet ett antal arrangemang runt om i landet för att uppmärksamma biologisk mångfald. 

Vid detta tillfället kommer vi attr presentera studieplanen som nu finns till boken Nordens trollsländor, skriven av Magnus Billqvist.
Sedan blir det en föreläsning: Trollsländor - luftens juveler.
Linda Birkedal ger en introduktion till trollsländor och hur du känner igen dem. Hon ger en inblick i trollsländornas liv  och av hur de påverkas av olika miljöförändringar.

Linda Birkedal är ordförande för Naturskyddsföreningen i Skåne och har varit en av projektledarna för atlasinventeringen av Skånes Trollsländor som genomfördes 2009-2014.

Här är länken till mötet: https://zoom.us/j/96289567489

Bara klicka på länken och följ instruktionerna. Går bra att ansluta både från dator, padda och telefon.

Välkomna!


Mer information:
https://www.studieframjandet.se/skane-lan/gustav-arrangemang/kalenderhandelser/2020/maj/biologisk-mangfald-och-trollslandor-/

Tillbaka till kartan